Tårtan från helvetet!!!

Hur kommer det sig egentligen att jag alltid lyckas göra ett litet misstag, när jag bakar, som förstör hela bakverket. & det händer alltid mot slutet, så det ger ju egentligen en liten ledtråd i alla fall som lutar åt att jag blir trött och fullständigt skiter i resultatet, FÖR ETT ENDA J***A LITET ÖGONBLICK!!! & så är allt förstört, i alla fall utseendemässigt... fast i det här fallet blev den totalförstörd!
 

 Det hela började med att jag skulle vara snäll & baka en födelsedagstårta till min pappas födelsedag. Jag planerade i dagar, smaker & utseende. Till en början var jag drömmande, hade en perfekt tårta föreställd, gjorde upp en liten skiss av hur jag ville att den skulle se ut:

Såg verkligen framför mig hur jag skulle kunna lägga ut bilder på en tårta som för en gångs skull skulle vara perfekt, meeen som bilden längst upp bekräftar så var inte fallet så den här gången.

 

& hur gör man då en så här misslyckad tårta kanske någon nu undrar...

Först letar man upp ett recept som man vill följa för att skapa tårtbottnen. Därefter är man duktig och gör exakt som de beskriver, PÅ PRICKEN! För jag följde verkligen kakreceptet, exakt!

Blandade till smeten exakt som receptet sa, vispade i tio minuter & brände mig självklart på vår gamla elvisp som nog egentligen inte är tillräckligt ny för att orka vispa i tio minuter, den blev glödhet!

& ändå växte inte kakan till sig utan blev väldigt kompakt & torr…

Lyckades nästan dela den jämnt…

Men givetvis gick det snett när jag kom på att jag behövde ytterligare en del…

Gjorde en halloncurd & la till lite vit choklad, den blev faktiskt perfekt!

Började lägga på curden på det översta lagret, det luktade otroligt gott…

Men sen började allting gå snett! När jag kokade den kondenserade mjölken (som ska småkoka i 2,5 timmar) så började jag bli trött & tänkte ”äsch, skit samma, den har ju kokat i typ två timmar nu, den måste ju ha tjocknat en hel del i alla fall… jag kan nog blanda i tjockvispad grädde för att få en tjockare kräm.” & så öppnade jag burken en halvtimme för tidigt & den såg ut så här…

& när jag försökte rädda den så såg den ut så här… ännu värre, men vid det här laget så var jag så trött & irriterad att jag struntade i att fortsätta försöka & hällde bara på skiten på tårtans första lager. Så jag ställde in formen i kylen & bad till Gud om att det i alla fall skulle hamna i kakan & göra den saftig eller något…

Men det hände inte utan när jag la upp tårtan i pajformen ovan som jag var tvungen att använda, så rann allt ut. Skitsamma tänkte jag & gjorde frostingen istället, som blev gudomligt god.

Därefter blandade jag ner hårdvispad grädde i det som blev över av halloncurden och spritsade på den, & självklart lyssnade jag på mina föräldrar som ville ha mycket grädde på en chokladtårta för att den skulle bli lenare.

& femtio svordomar efteråt, ett nedskitat kök och lilla jag, nedsmetad med tårtglasyr från topp till tå & mitt mästerverk är skapat! Inte det minsta överarbetad!

 

Jag ställde ut den på altan under natten & morgonen därpå åkte jag & köpte en reservtårta, bara utifall, min vackra tårta var oätlig. Vi åt av båda två men jag tror inte riktigt att den här var en av mina favoriter.

 

//tinistinis


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0