Bilder på mat i kokböcker ljuger!!!

Jag har kommit fram till en del saker nu när jag allt oftare lagar mat... för det första så visar de aldrig hur maträtten ser ut på bilderna i kokboken, det ser i alla fall aldrig exakt likadant ut som när jag lagar mat och det är ju äkta mat. För det andra så var det bara en sak som jag har kommit på när jag nu har varit i köket. Egentligen skulle jag vilja visa skillnaden på bilderna i den här såkallade "bloggen" men vilken rätt har jag att visa deras bilder? Ingen tror jag. Jag kan i alla fall visa bilderna på min mat och sedan förklara hur kokbokens bilder såg ut. Kokböckerna säljer sina bilder för mycket eller vad man ska säga, de lägger upp allting snyggt för att folk ska tycka att det ser gott ut, men det stämmer ju inte, mat som är riktigt god hinner man inte lägga upp snyggt innan man har börjat äta.

Kokböcker gör som snabbmatskedjor, på bilden och reklamen så är hamburgaren till exempel stor och fräsch och de gröna salladsbladen och de röda tomatskivorna och brödet ligger perfekt, men när man får fram den så ser man inte riktigt likheten med bilden, en liten hoptryckt klump som dryper av fett med kött som hänger ut utanför brödet och salladen är strimlad, mosad och färglös, det ser inte alls lika aptitligt ut längre.

Jag dokumenterar min matlagning allt oftare nu för tiden, den här gången gjorde jag en slags "fläskfilépanna", tror jag... med kiwi och annat... matigt

strimlat kött i marinad...

Bränt kött i stekpannan (hellre bränt än rått eller rosa enligt mig), marinad blandat med annat jox i en kastrull (allt fick inte plats i stekpannan, ris på spisen, potatis i ugnen...

Joxet i kastrullen, nu med mer kiwi...

Färdigt och titta, jag för hungrig, maten för god för att ha tid för att bli upplagd snyggt... det där är bilden av hur mat egentligen ser ut ach ska se ut, även i kokböcker, halvt uppäten, det är enda sättet att verkligen veta att det går att äta. Så såg det inte riktigt ut i kokboken.

Fast inte ens den här rätten fick toppbetyg av mig, jag brukar betygsätta allt jag gör i kokboken för att jag ska komma ihåg det om jag ska laga något därifrån någon annan gång. Den här gången var kanske hungern starkare än matens "godhet".

Betyg 1-5: 3,5
(Det var väldigt gott men jag är mer än kräsen med mat ibland... det är därför många jag känner knappt står ut med mig när vi äter ute, hemmagjort är nästan alltid godare!)

//tinistinis

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0